به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، موضوع «شرکت آذرآب» همچنان بحثی ناتمام است که هر کدام از اقشار کارگر و سهامدار و هیئت مدیره این شرکت حرفهای ناگفته خودشان را دارند. «شرکت صنایع آذرآب» یک ابرشرکت از صنایع مادر است که در زمینههای صنعتی بسیاری از جمله زیرساختهای صنعتی، ساخت پالایشگاهها و مجتمعهای پتروشیمی، نیروگاهها، سیمان و کارخانجات مختلف فعالیت میکند. این شرکت سهامی عام است و در حال حاضر ۹۶۵۸۷ سهامدار، بخشی از سرمایه خود را در اختیار این شرکت قرار دادهاند.
در این گزارش پای صحبت عبدالرضا شیرالی، که بیشترین سهام حقیقی را دارد و نماینده بخش کثیری از سهامداران میباشد نشستهایم تا به بررسی بخشی از مشکلات این روزهای شرکت آذرآب از دیدگاه سهامداران بپردازیم.
شرکت صنایع آذرآب این روزها با مشکلاتی رو به رو است که موجب نگرانی کارگران و سهامداران این شرکت شده است. شما چند در صد از سهام این شرکت را دارید و وضعیت این روزهای سهامداران را چ طور می بینید؟
من عبدالرضا شیرالی مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت فنی و مهندسی جنوب تاسیسات و یکی از سهامداران حقیقی شرکت صنایع آذرآب هستم که خود و خانواده و شرکتهایمان مجموعاً حدود ۱۱ درصد از سهام شرکت صنایع آذرآب را دارا هستیم و نماینده تعداد کثیری از دیگر سهامداران میباشیم و حدود ۷ سال است که سهامدار این مجموعه هستیم و تا به حال حتی یک ریال هم سود سهام دریافت نکردهایم و در تمام این ۷ سال با تمام توان کوشیدیم شرکت صنایع آذرآب، که یکی از معدود صنایع مادر در جمهوری اسلامی میباشد را در این سالهای تحریمهای ظالمانه از طرف دشمنان این مرز و بوم، به جایگاه واقعی خودش برسانیم. اما در هر برهه از زمان با مشکلاتی روبرو شدیم و افرادی غیر صنعتی به عنوان سهامدار عمده به قصدی غیر از کمک به این صنعت وارد آذرآب شدند و دست به کارهایی زدند که مانع از رشد این صنعت شده است و مشکلاتی را برای این شرکت به وجود آوردند و نتیجه آن شد که سیستمهای دولتی در آن موقع به ضرورت به مسائل آذرآب ورود پیدا کردند.
چه شد که بخش های دولتی به این صنعت خصوصی وارد شدند؟
بنا به دلایلی در زمان تصدی هیئت مدیره سال های ۹۴ تا ۹۶ که در حال حاضر پرونده آنها در شعبه ۲ دادگاه اقتصادی موجود است اتفاقاتی رخ داد که در آن موقع لازم بود جهت سر و سامان دادن به اوضاع نابه هنجار شرکت آذرآب، مسئولین سیاسی و امنیتی برای کنترل اوضاع وارد صحنه شوند و مسائل آذرآب را حل و فصل نمایند که این موضوع نیز در جای خود قابل تقدیر و تشکر است، ولیکن در پی اتفاقات آن سال ها و به علت کم توجهی و کم کاری بخش حقوقی آذرآب، بانک کشاورزی یا همان صندوق های زیرمجموعه بانک کشاورزی بدون اینکه حقوق حقه آذرآب را در نظر داشته باشند، با فرآیندی مالک حدود ۳۲ درصد از سهام شرکت آذرآب شده که اگر از طرف شرکت صنایع آذرآب درست و به موقع اقدام به احقاق حق می شد قطعاً نتیجه به نفع شرکت صنایع آذرآب رقم می خورد نه تماماً به نفع بانک کشاورزی، که این خود به موقعش مبحث جداگانه ای را جهت احقاق حق شرکت آذرآب می طلبد. لازم به ذکر است که نتیجه ورود سهامدارهای عمده غیر صنعتی باعث شده که شرکت صنایع آذرآب نسبت به شرکت های مشابه، در مبحث گرفتن پروژه از کارفرماها، عقب مانده است و آثار این عقب ماندگی را سال ها بر روی رشد سهم آذرآب نسبت به شرکت های مشابه دیده ایم و سهامداران آذرآب هم از این بابت متضرر شده اند.
صرف نظر از اینکه بخش شبه دولتی طی فرآیندی عمده سهامدار این شرکت شد. اما مشکل مابقی سهامداران و کارگران شرکت چه بود؟
امروز بانک کشاورزی که یک موسسه بانکداری دولتی است با همراهی نکردن خود با مابقی سهامداران و طفره رفتن و مخالفت های پی در پی خود با هر گونه افزایش سرمایه از طریق تجدید ارزیابی و آورده نقدی که خواست تمام سهامداران این شرکت و تاکید شورای تامین استان و ابلاغ دستوری به هیات مدیره آذرآب از جانب استانداری مرکزی جهت تایید افزایش سرمایه از محل زمین و ساختمان و آورده نقدی است، این شرکت و سهامداران را به ورطه نابودی می کشاند و هر روز هم بر این مخالفت ها اصرار می ورزد.
دلیل صندوق های بانک کشاورزی برای عدم افزایش سرمایه چیست؟
این موضوع برای همه سهامداران تعجب آور و غیر قابل تصور است که چگونه صندوق هایی که متعلق به تعداد زیادی از بازنشستگان آن مجموعه هستند با افزایش سرمایه مخالفت می ورزد و از سودی که از این بابت می توانند به دست اعضای آن صندوق ها برسانند صرف نظر می کنند. مدیرعامل بانک کشاورزی که خود را قیم و همه کاره آن صندوق ها می داند، به صراحت در فضای مجازی اعلام نموده که ما با هر گونه افزایش سرمایه مخالفیم که در ذهن همه سهامداران اینگونه تداعی می شود که می بایست قیمت سهم پایین بیاید تا سهم را آن گونه که می خواهند به هر شخص یا اشخاصی واگذار نمایند. ما فی نفسه کاری به واگذاری این سهمی که به هر شکلی فعلاً در دست بانک کشاورزی است نداریم، اما چرا ما سهامداران ضرر این نوع بده بستان ها را متحمل شویم که به نظر می رسد نه فقط سهامداران و کارکنان مجموعه آذرآب، بلکه بازنشستگان عضو صندوق های مربوطه نیز همچون ما دارند متضرر می شوند. آنچه به ما سهامداران آذرآب مربوط است این است که تا می توانیم نباید اجازه بدهیم که این تصمیم نادرست بانک کشاورزی، شرکت آذرآب را به این سو بکشاند که این صنعت عظیم در این سال که به فرمایش مقام معظم رهبری سال جهش تولید نامیده شده است به تعطیلی کشانده شود. بنده طی نامه ای در تاریخ ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ به مدیرعامل محترم بانک کشاورزی تبعات مخالفت ایشان را یادآور شده ام که تا به امروز پاسخی به نامه مذکور داده نشده و از این جهت نگرانی ما بیشتر شده است که جناب آقای خدارحمی مدیرعامل محترم بانک کشاورزی در صفحه مجازی خود عنوان کرده «ما به دلایلی که به خودمان مربوط است با افزایش سرمایه موافق نیستیم».
اکنون جو کارگری در آذرآب چطور است؟
بله ما سهامداران هم نگرانی خود را از این بابت داریم که مبادا مجدداً مشکلاتی شبیه سال های گذشته برای آذرآب و کارگران آن پیش بیاید و لازم است که مسئولان رده بالای بانک کشاورزی بدانند که اگر آن بانک به هر دلیل بخواهد با افزایش سرمایه مخالفت کند چه اتفاقات جبران ناپذیری در انتظار شرکت صنایع آذرآب، سهامداران و کارگران آن می باشد که یکی از تبعات آن، دخالت بیشتر عده ای است که هر زمان که لازم دیدند به بهانه های مختلف با تحریک عده محدودی از کارگران (برخلاف میل اکثریت کارگران و کارکنان شریف شرکت صنایع آذرآب) خیابان ها و راه آهن را بسته اند و یا خطوط تولید را بارها تعطیل و جو کارخانه را متشنج نموده اند که این عمل به حیثیت کاری و صنعتی شرکت صنایع آذرآب لطمات فراوانی را وارد کرده و اعتماد کارفرمایان جهت واگذاری پروژه ها به صنایع عظیم آذرآب را نیز به حداقل رسانده است و متاسفانه برای رسانه های معاند خارج نشین، خوراک خبری فراهم نموده اند و اگر رأفت اسلامی نظام و دستور مساعدت مستقیم رئیس محترم قوه قضاییه حضرت آیتالله رئیسی شامل حالشان نمی شد قطعاً به دلیل آن هنجار شکنیهایی که مرتکب شده بودند تا مدت ها گرفتار قانون بودند که البته ما از این رأفت اسلامی خوشحال و از ایشان کمال تشکر را داریم.
منظورتان از دخالت های غیرمسئولانه به طور مصداقی چیست؟
همان هایی که برخلاف قانون کار و دخالتهای بیش از حد و بیجای خود، تحت عنوان شورای کارگری تا توانسته اند در گذشته و حال، به هیئت مدیره و برخی از مدیران کنونی مستقر در کارخانه فشار آورده و می آورند و نمونه آخر هم عملکرد آن شورا که با مصاحبههایی خارج از حیطه وظایف خود در قانون کار، با بعضی از رسانه ها انجام داده اند که از این بابت خسارت هایی را به مجموعه آذرآب وارد کرده و نتیجه آن هم این بوده است که شرکت صنایع آذرآب چند پروژه در حال مذاکره با کارفرماها را از دست بدهد که تمامی اسناد آن موجود است. شایان ذکر است که این دخالت ها صد در صد برخلاف وظایف شورای کار طبق قانون کار جمهوری اسلامی ایران می باشد. لذا ما سهامداران مصراً از هیات مدیره و مدیران آذرآب تقاضا داریم که هر چه سریعتر به این وضعیت و این دخالتهای غیر قانونی شورای کار در امور سهام و سهامداری و اداره شرکت پایان دهند، در غیر این صورت ما نیز علیه هیئت مدیره اقدام قانونی به عمل میآوریم.
به نظر شما راه برون رفت آذرآب از این وضعیت و دچار نشدن به سرنوشت هپکو و ماشین سازی تبریز چیست؟
به نظر بنده راه برون رفت شرکت صنایع آذرآب از این وضعیت تنها از طریق افزایش سرمایه امکانپذیر است و لاغیر؛ تا شرکت بتواند در پروژه های بزرگ مشارکت نماید و از منابعی که به صورت نقدی از محل آورده سهامداران وارد شرکت می شود مقداری از بدهی های خود را سبک کند و هم مبلغی برای پرداخت به کارکنان در دست داشته باشد و هم بتواند برای پروژه های متوسط ضمانتنامه فراهم نماید.
ما سهامداران از مدیران بانک کشاورزی مصراً میخواهیم که علیرغم میل باطنیمان به این حداقل خواسته سهامداران و به صلاحدید امروز آذرآب در این مقطع به دستور شورای تامین و استانداری محترم استان مرکزی از هیئت مدیره شرکت آذرآب خواسته شده است، تمکین کرده و به دنبال درخواست سازمان بورس اوراق بهادار، جهت شفاف سازی با حضور خود در آن سازمان افزایش سرمایه از محل زمین و ساختمان و آورده نقدی سهامداران را تایید نماید و از سهامداران محترم هم می خواهم که برای تامین حداقل منافع خود و برای کم کردن دخالت های غیرمسئولانه شبهدولتی ها در امور شرکت صنایع آذرآب که شامل اصل ۴۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران می باشد، به هر شکل که خود می توانند و به هر وسیله در مجامع عادی و به طور فوق العاده حضور پیدا کرده و با رای خود از حقوقشان دفاع کنند تا بتوانیم انشاءالله این ابرصنعت را در این سال جهش تولید به چرخه تولید و صنعت کشور باز گردانیم.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
نظر شما